Blått Flagg til Tromsø Friluftsenter

Tromsø Friluftsenter er første bedrift i Norge som har oppnådd Blått Flagg for aktivitetsbåter!

I 2017 ble første bedrift sertifisert i Norge. Dette er Tromsø Friluftsenter i vinterhalvåret ved hjelp av sine 4 båter og utdannede marinbiologer, tilbyr hvalsafari på hvalens premisser. 

Etter 30 år med fokus på kun strender og marinaer, tre års dialog med eksperter, bedrifter og andre relevante aktører og omfattende pilotprosjekter, lanserte vi i 2016 Blått Flagg for bærekraftige aktivitetsbåter. Alle virksomheter som driver organiserte båtturer innen fuglekikking, dykking, hvalsafari, fisking, eller andre typer bærekraftige båtaktiviteter oppfordres til å ta kontakt for å undersøke mulighetene for å oppnå Blått Flagg sertifisering. 

Blått Flagg kriterier for hvalsafari 2017