Velge en Blått Flagg sertifisert strand, havn eller bærekraftig aktivitetsbåt?

Ved å besøke en Blått Flagg strand, havn eller benytte deg av en tilbyder av bærekraftig aktivitetsbåter, kan du være trygg på at hensynet til både miljøet og deg som gjest kommer i første rekke!

For gjestene betyr det blå flagget blant annet at de kan være sikre på at stranden eller marinaen har rent vann. Det betyr også rene omgivelser, tilstrekkelig antall toaletter som rengjøres regelmessig, samt strenge krav til førstehjelpsutstyr og livredningsutstyr. Det skal finnes fasiliteter for handicappede, oppslått sikkerhetsoppslag, adferdsregler, informasjon om sårbare nærliggende naturområder/økosystemer og tilbud om miljøaktiviteter for strandens, marinaens og båt-gjestenes brukere. I tillegg stilles det strenge krav til miljøledelse.

For selskaper som driver med fuglekikking, hvalsafari, dykking, eller annet, betyr det blå flagget at de overholder et sett strenge kriterier. Blått Flagg setter også krav til om hvordan båten opereres, og hvordan ansatte og gjester skal oppføre seg i det aktuelle kystmiljøet og økosystemet der de opererer. Som besøkende her kan en også være trygg på at alt av retningslinjer, godkjenninger og sikkerhetskrav er overholdt. 

20141128 Whale watching boat-21.jpg

Vis at du er en miljøvennlig båteier!

Med et Blått Flagg i masten forplikter du deg til miljøriktig adferd til sjøs.

Les mer om ordningen og fyll ut egenerklæringen her!