Første Blått Flagg i Telemark går til Kragerø Taxibåt AS

Kragerø Taxibåt kan som første og eneste aktør i Telemark og som en av to sertifiserte båtbedrifter i Skandinavia i 2021 heise Blått Flagg på båten sin. Blått Flagg programmet lanserte etter 30 år med fokus på miljø og bærekraft på strender og marinaer, i 2016 Blått Flagg for «bærekraftige turistbåter». Kriteriene er mange, omfattende og strenge, og etter en lang sertifiseringsprosess hvor de er evaluert av både en nasjonal og internasjonal ekspert jury, har Kragerø Taxibåt AS kommet gjennom nåløyet.

For å markere dette er ordfører, leder i Næringsforeningen, destinasjonsutvikler, leder i omstillingsutvalget, havnefogden og en rekke andre, pluss lokal og regional media invitert til å overvære markeringen, på taxibåtbrygga i Kragerø onsdag 2.6 kl. 11.00.

«Vi er veldig imponert over arbeidet Kragerø Taxibåt AS har lagt ned for å oppnå Blått Flagg sertifisering. De har jobbet systematisk og helhetlig med de mange kravene som skal være på plass. De ser omgivelsene rundt seg og miljøopplæring som en integrert del av produktet de tilbyr gjestene sine, og gjør en flott innsats for å redusere belastningen bedriften har på omgivelsene. Dette er veldig bra!», sier Blått Flagg koordinator i Norge, Marit Kjellesvik.